OVER ONS

Voor William

Dit is het verhaal van William, het zoontje van Marie en Dennis. Op 14 maart 2021 werd hij geboren met het Menkes Syndroom, een ongeneeslijke stofwisselingsziekte.

Maar er was hoop. Dankzij een nieuwe behandeling in Spanje kreeg William de kans op een langer en gezonder leven. Om deze dure behandeling van 100.000 euro te kunnen betalen, startten zijn ouder deze vzw op op 1 januari 2022. Dankzij de inzet en steun van vele mensen lukte het hen om in een mum van tijd het nodige geld verzamelen.

Helaas werd William een week voor zijn vertrek naar Spanje ernstig ziek en zou hij de behandeling nooit halen. Op donderdag 2 juni 2022 overleed William, na een lange en oneerlijke strijd, aan de gevolgen van zijn ziekte.

Het ingezamelde geld zal gebruikt worden om andere kinderen met het Menkes Syndroom te helpen, het onderzoek naar behandelingen te ondersteunen alsook de vele andere zorgouders in België te helpen. 

De vzw Voor William blijft verder geld inzamelen voor deze verschillende doelen, en kon al meerdere ouders ondersteunen op deze manier.